Samenwerking VIOS en SPES voelt voor Bergmans als thuiskomen

Bron: De Limburger, 13-12-2022
Door: Bryan van Berlo

 

Steeds vaker komt het voor dat verenigingen de handen ineen moeten slaan. Ook korfbalclubs VIOS uit Ottersum en SPES uit Milsbeek hebben onlangs hun krachten gebundeld door alle teams samen te voegen. Speelster Desiree Bergmans begon ooit bij SPES, maar komt tegenwoordig uit voor VIOS. Ze won gisteren samen met haar team overtuigend van KVC uit Hapert en Hoogeloon met 24-7.

- Ze was pas drie jaar toen Desiree Bergmans al haar eerste stappen in het korfbal zette. Na het zien spelen van haar twee zussen was ze om en werd ze lid van het Milsbeekse SPES. Hier speelde ze bijna twintig jaar, alvorens haar korfbalavonturen gedurende vijf jaar op hoog niveau voort te zetten bij Oost-Arnhem. De inmiddels dertigjarige Bergmans keerde hierna terug naar Limburg en komt tegenwoordig in actie voor VIOS uit Ottersum, waar ze als speelster onderdeel uitmaakt van de sportieve samenwerking met haar oude club SPES.

Ongeslagen
Ondanks dat het zaalkorfbalseizoen nog maar vier wedstrijdrondes oud is, voeren de vrouwen van VIOS/SPES met overtuigende cijfers de boventoon, zo ook gistermiddag in sportcentrum Pica Mare tegen hekkensluiter KVC. Bergmans: „Het verschil was groot, al had het nog wat groter mogen zijn. Het tempo lag laag en de eerste twintig minuten wilden de ballen er niet in, maar we hebben ons herpakt. We zijn daar erg in gegroeid, zeker na de samenwerking.”

Op sportief vlak verloopt de samenwerking dan ook voorspoedig. Na het combineren van enkele jeugdteams zijn sinds begin dit seizoen alle teams samengevoegd. En dat bevalt tot nu toe prima, aldus Bergmans: „We zijn vorig seizoen begonnen met het bundelen van de krachten bij de jeugd. Dat beviel ontzettend goed, waarna met ingang van dit seizoen alle teams zijn samengevoegd. Als ik om mij heen kijk en luister heb ik ook echt het idee dat iedereen het een goede stap vindt.”

Niet vanzelfsprekend
Bergmans begon dus met korfballen in Milsbeek, maar is inmiddels een aantal jaar lid bij VIOS. Dat was echter geen vanzelfsprekende stap voor de in Middelaar woonachtige speelster: „Via mijn zus ben ik bij VIOS terechtgekomen, maar dat was een beetje tegen de verwachtingen in, omdat ik het na mijn periode bij Oost-Arnhem eigenlijk wel welletjes vond. Het begon echter weer te kriebelen en eenmaal bij VIOS, bleek dat er een samenwerking aan zat te komen.” En die samenwerking werd aangegaan met korfbalvereniging SPES, waar Bergmans jarenlang heeft gespeeld: „Omdat ik de club nog goed kende was ik erg benieuwd. Uiteraard zijn er wat verschillen, maar in het algemeen zijn de sfeer en de intentie van beide clubs hetzelfde en dat vind ik erg mooi om mee te mogen maken. Het voelt voor mij dan eigenlijk ook als thuiskomen.”

In plaats van in Milsbeek of in Ottersum, worden de zaalcompetitiewedstrijden in Gennep gespeeld. Bergmans: „Dat is eigenlijk wel een mooi verhaal. In mijntijd bij SPES speelden we in de zaal in Groesbeek. VIOS heeft volgens mijnweten altijd in Oeffelt gespeeld, omdat er in de eigen dorpen eigenlijk geengeschikte sportzaal beschikbaar was. Afgelopen jaar is er in Gennep echter een nieuwe sporthal opgeleverd en dat kwam, zeker voor de samenwerking, eigenlijk perfect uit. Het is net of het zo heeft moeten zijn