SPES speelt gelijk tegen DDW

Home > Nieuws > SPES speelt gelijk tegen DDW

SPES speelt gelijk tegen DDW

Datum: 22-11-2021
De korfbalsters van SPES speelden ook in hun tweede duel in de topklasse van de zaalcompetitie, bij DDW in Reusel, daar waar de ploeg uit Hooge Mierde hun thuiswedstrijden speelt, met 14-14 gelijk.

DDW was de betere ploeg in de eerste helft. Afstandsschoten vielen makkelijk binnen en SPES kon in het begin nog mee, daarna liep DDW toch iets uit. Zoekend naar een stabielere verdediging liepen de dames uit Hooge Mierde uit naar een 10-6 ruststand.

Na rust herpakte de dames van trainster Saskia van Kerkhoff zich en speelden ze een stuk gretiger. De ballen vielen er ook voor SPES wat makkelijker in en de verdediging stond beter. DDW zette ook een tandje bij en de wedstrijd monde uit tot een mooie en spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Lang bleef het verschil 4 doelpunten, maar je voelde dat er voor SPES meer in zat. De drive en het geloof was er. De ploeg uit Milsbeek stond lang achter, maar maakte met sterk spel in de slotfase een 14-10 achterstand goed. Bijna werd het nog 14-15: in de laatste minuut ging de bal van Jasmijn Arts er via de rand van de korf net niet in. Komende woensdag speelt SPES thuis in Groesbeek tegen Be Quick, aanvang 20.45 uur en zondag 28 november staat de uitwedstrijd tegen Prinses Irene op het programma.

Voor SPES scoorden: Dyan Peters 4x, Femke Wijnhoven 3x, Merel Arts, Marissa van Duijnhoven beide 2x, Jasmijn Arts, Nienke Dercks en Paulien Holthuysen allen 1x

SPES 2 speelde een mooie en spannende wedstrijd tegen DDW, helaas werd verloren met 15-12

Programma 28 november:
Prinses Irene 1 – SPES 1 aanvang 14.15 uur
Altior 2 – SPES 2 aanvang 14.50 uur