SPES buigt voor De Korfrakkers

Home > Nieuws > SPES buigt voor De Korfrakkers

SPES buigt voor De Korfrakkers

Datum: 09-03-2020
Afgelopen zondag traden de dames van SPES in Erp aan tegen de Korfrakkers. SPES had de punten hard nodig om lijfsbehoud in de Topklasse te bewerkstelligen. Ook De Korfrakkers konden de punten goed gebruiken om uitzicht te houden op de kruisfinales. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd waar De Korfrakkers uiteindelijke aan het langste eind trok en met 24-15 wist te winnen.

SPES opende de score deze middag en liet zich de kaas niet van de boterham eten. De eerste helft ging gelijk op tot de laatste tien minuten van de eerste helft. Toen namen de dames uit Erp afstand van SPES, mede door het goed afronden van hun kansen en afstandsschoten, liepen ze uit naar een 10-8 ruststand.

Na rust scoorde SPES meteen tweemaal en leek het weer een spannende wedstrijd te gaan worden. Maar het waren de Korfrakkers die hun kansen beter benutte en de gegeven vrije ballen en vele strafballen goed afrondden. SPES vocht voor wat ze waard was maar boog uiteindelijk voor een sterker en scherper Korfrakkers. De eindstand werd 24-15.
Volgende week staat er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen Prinses Irene. Daar moet gewonnen worden om niet rechtstreeks te degraderen uit de Topklasse.

Voor SPES scoorden: Jessie Janssen 4x, Isa van Bergen 3x Veerle Berns, Femke Wijnhoven en Jasmijn Arts allen 2x en Audrey Gubbels en Aniek Gubbels beide 1x

SPES 2 speelde ook tegen Korfrakkers en verloor in een spannende wedstrijd iets wat geflatteerd met 16-12

Programma zondag 15 maart
SPES 1 – Prinses Irene 1, aanvang 15.25 uur
SPES 2 – ODC 2,  aanvang 17.05 uur