SPES weet weer wat winnen is

Home > Nieuws > SPES weet weer wat winnen is

SPES weet weer wat winnen is

Datum: 21-10-2019
De korfbalsters van SPES uit Milsbeek hebben gistermiddag hun eerste zege van het seizoen behaald. In een regenachtig Milsbeek werd met 13-12 gewonnen van Be Quick uit Nuland. De uitwedstrijd in Nuland werd dit seizoen nog met ruime cijfers verloren.

“Gelukkig vielen de ballen er dit keer wel in”, zegt trainer Johnny Vervoort. “De voorgaande wedstrijden speelden we ook goed maar ontbrak ons het geluk in de afronding, deze middag zat het ons mee.” SPES startte voortvarend en scoorde snel de 1 en de 2-0 door de jonkies Isa van Bergen en Nina Peters. Be Quick liet zicht echter het kaas niet het brood eten en wist SPES te volgen. Hierdoor ontspon zich een gelijkopgaande strijd die alle kanten op kon gaan. Wederom waren het Isa en Nina die SPES wat meer lucht gaven 4-2. Maar ook was het wederom Be Quick die de aansluiting wist te vinden 4-4. Nina en zus Dyan Peters scoorde voor rust beide nog een keer, Be Quick deed dat een keer meer en zo was de ruststand 6-7 in het voordeel van Be Quick.

Be Quick zette een tandje bij na rust, maar door goed collectief verdedigend werk van de SPES dames, bleef het gelijk op gaan. Nina en Veerle scoorden beide eenmaal zodat de stand kort voor tijd 8-10 was. SPES bleef er vertrouwen in houden en vocht voor elke meter. Door doelpunten van Veerle, Dyan en Nina werd de achterstand zelfs omgebogen naar een 11-10 voorsprong. Be Quick maakte het nog spannend door de 11-11 te scoren maar door alert te spelen, mooie kansen te creëren en het verdedigend dicht te houden wist Be Quick niet vaker te scoren. Veerle en Dyan deden dat gelukkig nog wel voor SPES. SPES hield voor het eerst dit seizoen de punten in Milsbeek 13-12!. “Winnen in de laatste wedstrijd voor we de zaal in gaan, geeft extra vertrouwen. We hebben er hard voor gewerkt en worden nu eindelijke eens terecht beloond”, aldus Vervoort. SPES gaat zich opmaken voor het zaalseizoen. Op zaterdag 9 november wordt er gestart met het CNC top 4 toernooi in sporthal Heuvelland Groesbeek.

Doelpunten SPES: Nina Peters 5x, Dyan Peters en Veerle Berns 3x en Isa van Bergen 2x

SPES 2 verloor met 3-8 van Be Quick