SPES vecht en wint!!

Home > Nieuws > SPES vecht en wint!!

SPES vecht en wint!!

Datum: 04-10-2019
Afgelopen donderdag 3 oktober speelde SPES 1 de bekerwedstrijd in de derde ronde van het KNKV dames bekertoernooi tegen Avanti/Celeritas. Op papier zou dit geen moeilijke partij mogen zijn voor de dames van trainer Johnny Vervoort. Het klassenverschil is immers twee klassen. Het liep echter iets anders voor SPES. In een bloedstollende wedstrijd trokken de Milsbeekse dames uiteindelijk aan het langste eind, maar makkelijk ging het allerminst 14-13.

Avanti/Celeritas was gebrand om van het in de topklasse spelend SPES te winnen. De uit Schijndel afkomstige dames trokken fanatiek van start. Snelle combinaties en felle duels zorgden ervoor dat SPES de eerste 20 minuten achter de feiten aanliep. Afgelopen weken bleek de scherpte er ook niet te zijn bij SPES en dat leek ook in dit duel te gebeuren. Met rust was het zelfs verdiend 3-9.

Na een donderspeech van Vervoort in de rust een heel ander SPES. Goede aanvallen, verzorgd korfbal en het belangrijkste, er was weer vechtlust aanwezig. “De eerste helft is er een om snel te vergeten, pas in de tweede helft kwam er vechtlust in het spel en dat uitte zich in doelpunten. Dit was het SPES zoals ik dat graag wil zien”, aldus Vervoort. SPES knokte zich terug in de wedstrijd en na het eindsignaal stond het 12-12. In de bekerronde betekent dat verlengen. In de spannende verlenging die volgde wist SPES er net ééntje meer te maken dan Avanti/Celeritas en won zoals het eigenlijk ook hoort, met 14-13. De tweede helft was een goede opmaat voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit in Erp tegen Korfrakkers.

Voor SPES scoorden: Isa van Bergen 5x, Dyan Peters 3x Femke Wijnhoven, Jara Wieland beide 2x, Veerle Berns en Aniek Gubbels beide 1x