Einde seizoen voor SPES 1

Home > Nieuws > Einde seizoen voor SPES 1

Einde seizoen voor SPES 1

Datum: 03-06-2019
De laatste wedstrijd van het seizoen is gespeeld door SPES. Afgelopen zondag werd met 12-14 op eigen veld verloren van ODC uit Ommel. Hierdoor lopen de dames van scheidend trainsters Marijke de Veer en Caroline Lamers, die vorig jaar nog de finale speelden, de kruisfinales mis. Achteraf bleek dat Korfrakkers hun wedstrijd gewonnen hadden, dus was de Milsbeekse equipe ook bij winst niet gaan spelen om het landskampioenschap.

SPES startte op deze warme zondagmiddag voortvarend aan het duel. Na 23 seconde stond er al 1-0 op het scorebord. Ook de 2-0 volgde snel en het leek een mooie korfbalmiddag te worden voor SPES. ODC dacht daar anders over en toonde veerkracht. De dames uit Ommel lieten zich niet met de rug tegen de muur zetten en bogen de vroege achterstand om naar een kleine voorsprong. De eerste helft mooi en afvallend korfbal, waarbij beide teams veel pech hadden in de afronding. Ruststand 5-6.

Na rust herpakte SPES zich en nam de jongste SPES speelster van het veld Nina Peters haar team bij de hand, met uiteindelijk 5 doelpunten werd zij de speelster van de wedstrijd. SPES pakte  een kleine voorsprong en alles leek deze middag in het voordeel van SPES uit te vallen. Totdat ODC met mooie afstandsschoten weer langszij kwam en in de slotfase zelfs wederom op voorsprong kwam. SPES was gebroken en sloot deze warme middag af in mineur, ODC won de wedstrijd met 12-14.

Trainsters Marijke de Veer en Caroline Lamers namen na de wedstrijd afscheid van de spelersgroep, die verder intact blijft voor volgend seizoen. De trainsters worden opgevolgd door Johnny Vervoort en Petra Schoofs.

Voor SPES scoorden deze middag: Nina Peters 5x, Femke Wijnhoven, Michelle Smulders 2x, Dyan Peters, Merel Arts en Jessie Janssen allen 1x

De dames van SPES 2 wonnen hun laatste wedstrijd met 10-5 van DAW en eindigden daarmee knap op de 3e plek.

Namens de gehele selectie een goede vakantie gewenst!