Vervoort en Schoofs tekenen bij SPES

Home > Nieuws > Vervoort en Schoofs tekenen bij SPES

Vervoort en Schoofs tekenen bij SPES

Datum: 09-04-2019
"Johnny Vervoort en Petra Schoofs zetten na dit seizoen de prachtige prestaties van Marijke de Veer en Caroline Lamers voort."

In de afgelopen periode heeft de TC de tijd genomen om de eisen aan de nieuwe trainer te definiëren en goed om zich heen te kijken. We hebben ambitie om in de topklasse niet alleen te handhaven, maar ook opnieuw continu mee te kunnen doen om de prijzen. Daarnaast willen we de doorstroom binnen onze club verder verbeteren en de techniek en tactiek, die bij een topselectie zo belangrijk zijn, ook al via de trainingsstof onze eigen jeugd aanreiken. Kortom, we zochten een trainer met ambitie en hebben die gevonden bij Johnny Vervoort, de trainer die SPES eerder op dat hoogste podium wist te krijgen. Johnny en de club kennen elkaar goed. Omdat het trainen en coachen van SPES 1 en 2 veel gerichte aandacht vraagt, mede met het oog op individuele groei van speelsters, maar ook op de bank als beide teams direct na elkaar moeten spelen, hebben we naast Johnny ook Petra Schoofs gecontracteerd. Zij zal met name de training/coaching van SPES 2 op zich nemen, waarbij de selectie (1 en 2) deels ook gezamenlijk zal trainen. We vinden het namelijk belangrijk dat de selectie 1 geheel blijft. De basisorganisatie van de club is in de afgelopen periode verder verbreed en geprofessionaliseerd. Een hernieuwde kennismaking gaat, zo denken we, dan ook leiden tot mooie, nieuwe resultaten, zowel sportief als qua spelplezier en dat is waar we als SPES natuurlijk al van oorsprong voor gaan.

Afgelopen jaren hebben Marijke de Veer en Caroline Lamers mooie stappen gezet met de jonge selectie in opbouw. Vorig jaar deden we buiten mee om de prijzen. Dit jaar hebben we buiten opnieuw goede kansen, maar vooral ook ambitie om heel ver te komen. Ze hebben een mooie klus geklaard in een voor SPES turbulente periode. Een prachtige prestatie waar we met veel respect naar kijken. En de klus is nog niet klaar. Er zijn nog prijzen te verdelen en we doen nog heel serieus mee. Volledige focus daarop is nodig, maar dan is er veel, heel veel mogelijk. Vorig jaar hielp het zeker dat we veel publiek hadden tijdens de thuiswedstrijden en daar waar het er om ging. We rekenen graag ook nu weer op onze trouwe supportersschare EN meer natuurlijk. Het helpt het team als het lekker druk is naast de kant, dan schreeuwen we ze naar de prijzen toe. We zien jullie dan ook allemaal graag op de thuiszondagen in de SPES arena.