SPES blameert zich tegen de Korfrakkers

Home > Nieuws > SPES blameert zich tegen de Korfrakkers

SPES blameert zich tegen de Korfrakkers

Datum: 11-03-2019
SPES had een theoretische kans om zich bij de top 4 te spelen, maar dan moest er wel gewonnen worden van De Korfrakkers in de wetenschap dat in de top 6 nog diverse cruciale duels gespeeld worden. Het pakte anders uit. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. Door 2 goede vrije worpen kwam SPES op een 0-2 voorsprong. De Korfrakkers was inmiddels warm gedraaid en SPES kon het vanaf dat moment niet meer bijbenen. De Erpse dames schoten met scherp en SPES was niet in staat hen verdedigend aan banden te leggen. Aanvallend lag het tempo te laag waardoor de Milsbeekse dames niet vrij kwamen en doelpogingen niet in de buurt van de korf kwamen. Na een kwartier spelen leek het geloof in een positief resultaat verdwenen. De Korfrakkers ging met een 10-4 voorsprong rusten.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. SPES speelde mat en De Korfrakkers bleef gretig daarmee de Milsbeekse dames tot fouten dwingend. Wat de SPES coaches ook probeerden, ze kregen de ploeg niet aan het draaien. Aanvallend liep het vast en verdedigend kreeg het geen grip op het beweeglijke Korfrakkers. SPES creëerde nauwelijks kansen en als die ontstonden was de afwerking zonder overtuiging. De Korfrakkers sloten de wedstrijd winnend af op 21-6.

De Korfrakkers waren al zeker van plaatsing in de kruisfinales en de nummer 1 positie kan hen bijna niet ontgaan. SPES staat op de 6e plaats en daar zal het ook blijven.
De doelpunten van SPES werden gescoord door: Aniek Gubbels 3x, Nina Peters, Michelle Smulders en Jessie Janssen 1x.

De doelpunten van De Korakkers kwamen van: Lucie van den Akker, Ingrid Claasse en Janine van Wanrooy 3x, Anke Verstraten, Ilse Hendriks, Manon van Geelkerken en Jet van Gerwen 2x, Maud Beekmans, Chantal van den Akker, Linda van Sleeuwen en Monique van de Ven ieder 1x.
 
De Korfrakkers 2 – SPES 2: 17-15. SPES werkte hard en wist de ruststand van 10-8 om te zetten naar een voorsprong van 10-11. SPES had op dat moment het initiatief maar het meer ervaren De Korfrakkers schakelde een versnelling hoger waardoor de punten in Erp bleven.  
 
De volgende wedstrijden worden 17 maart gespeeld:
10.35 uur: ODIO 3 – SPES 3
12.15 uur: Flash 2 – SPES 4
12.45 uur: Stormvogels 2 – SPES 2
13.50 uur: ODC 1 – SPES 1