SPES verliest nipt van Rosolo

Home > Nieuws > SPES verliest nipt van Rosolo

SPES verliest nipt van Rosolo

Datum: 18-02-2019
In de spannende strijd om plaatsing in de kruisfinale trof SPES afgelopen zondag Rosolo, die afgetekend op de 2e plaats staat. Na het verlies van vorige week, was winst nodig om aan te haken bij de top 4.

SPES had in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet het antwoord op de snelle dames van Rosolo. Na een time out, werd er verdedigend beter gesloten, waardoor Rosolo steeds meer moeite kreeg met scoren. Er werd in zeer hoog tempo gespeeld door beide teams. Desondanks kregen de aanvalsters over en weer niet veel ruimte. Toch wist SPES langzaam weer aan te sluiten maar kon het niet voorkomen om met een achterstand de rust in te gaan: 5-7.

Ook in de 2e helft bleef tempo hoog, met 2 teams die uitstekend stonden te verdedigen. SPES wist aan te pikken na een kwartier op 10-10. In korte tijd wist Rosolo het tij te keren, want 4 minuten later stond het 11-13. Er ontspon zich een heftige strijd om de winst. Het hoge tempo zorgde met fases voor rommelig spel. SPES kreeg nog even hoop toen Jessie Janssen 3 minuten voor tijd de aansluitingstreffer scoorde, maar Rosolo ging in balbezit ernstig vertragen en wist de punten mee naar huis te nemen. SPES is hierdoor op de 6e plaats beland met 1 punt achterstand op de nummers 4 en 5 Swift en DDW en nog 2 wedstrijden te gaan.

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 4x, Michelle Smulders, Jessie Janssen en Isa van Bergen ieder 2x en Nina Peters 1x.

De doelpunten van Rosolo kwamen van: Danielle Roijmans, Anke Jansen en Maud Wenting ieder 3x, Britt Lavrijsen 2x, Maud Jansen en Neele Roijakkers ieder 1x.
 
SPES 2 – Rosolo 2: 15-17. SPES werkte hard maar kon niet voorkomen dat Rosolo behoorlijk uitliep. SPES kwam nog wel goed terug maar kon het gat niet meer dichten.
 
De volgende wedstrijden worden pas 10 maart gespeeld:
11.30 uur: ONA/Astrantia 3 – SPES 3
12.10 uur: Nas 2 – SPES 4
12.45 uur: De Korfrakkers 2 - SPES 2
14.30 uur: De Korfrakkers 1 – SPES 1