SPES wint op wilskracht

Home > Nieuws > SPES wint op wilskracht

SPES wint op wilskracht

Datum: 04-02-2019
SPES trad afgelopen zondag aan tegen directie concurrent Prinses Irene. Na de laatste twee wedstrijden van gelijkspel, en misschien wel wat te weinig gekregen te hebben, won de Milsbeekse equipe dit keer wel, in Nistelrode werd het 18-19 in het voordeel van SPES.

Coach Marijke de Veer koos er zondag voor de wedstrijd van SPES 2 bij te wonen en verstek te laten gaan bij 1. Een bewuste keuze van De Veer, die in het verleden coach was bij Prinses Irene. “Zij kennen mij door en door en mijn gezicht spreekt boekdelen. De Prinses Irene dames worden alleen maar beter als ze me zien. En ik kan mijn ei ook goed kwijt bij ons tweede team, dus helemaal prima.

SPES begon sterk maar merkte al snel dat het ook vanmiddag geen makkelijke wedstrijd zou worden. Ook nu weer bleek dat de ploegen in de Topklasse niet voor elkaar onder doen. Scores waren er over en weer en ook missers waren er over en weer. Prinses Irene rondde de aanvallen in de eerste helft toch iets beter af en gingen zij met een 9-6 voorsprong de rust in.

Na rust leek Prinses Irene de wedstrijd naar zich toe te trekken. SPES miste kansen, Prinses Irene was doeltreffender en liep uit naar een 12-7 voorsprong. De ommekeer was hoogstwaarschijnlijk de mooie onderschepping van aanvoerster Dyan Peters die haar team daarna meteen krachtig toesprak. Deze peptalk wierp zijn vruchten af, SPES begon aan een inhaalrace en kwam zelfs op een gelijkspel, 18-18. Met nog een paar seconde op de klok gooide Jessie Janssen zelfs de 18-19 in de korf. En waar het voorgaande wedstrijden mis ging in de laatste seconden, ging het nu wel goed en won SPES met 18-19. Chapeau dames, hard gewerkt en dik verdient!

Voor SPES scoorden: Michelle Smulders en Dyan Peters beide 4x, Jessie Janssen en Audrey Gubbels beide 3x, Aniek Gubbels 2x en Merel Arts, Jara Wieland en Isa van Bergen beide 1x

Ook SPES 2 boekte een belangrijke en goede overwinning. Tegen DAW werd met 13-10 gewonnen!

Programma aanstaande zondag in de sporthal Meercamp te Oeffelt
SPES 1 – Swift 1, aanvang 16.40 uur
SPES 2 – Swift 2, aanvang 15.10 uur