SPES wint ook tweede wedstrijd

Home > Nieuws > SPES wint ook tweede wedstrijd

SPES wint ook tweede wedstrijd

Datum: 26-11-2018
SPES mocht opnieuw thuis spelen in de 2e ronde van de zaalcompetitie tegen Prinses Irene. Een wedstrijd die altijd beladen is vanwege de innige banden tussen beide verenigingen, waardoor deze het karakter van een derby krijgen. SPES kende een vliegende start. Dyan Peters moest onder tijdsdruk van de schotklok de korf raken en wist met een éénhandige slingerworp te scoren. Binnen 3 minuten lagen de volgende 4 ballen in het mandje, waarna Prinses Irene in staat was iets terug te doen. SPES had echter het betere van het spel en scoorde bijna uit elke kans waardoor het uitliep naar 8-1 in de 9e minuut. Prinses Irene ging strakker verdedigen en wist de organisatie beter neer te zetten. Er ontspon zich een zeer fysiek duel, waardoor Prinses Irene het spel van SPES wist te ontregelen en zelf ook tot score kwam. In een zeer tumultuese eindfase van de 1e helft wist Prinses Irene terug te komen tot 11-7 bij de rust.

In de rust waren de gemoederen wat bedaard. Prinses Irene kwam goed uit de startblokken, waar SPES moeite had om te scoren. De gasten kwamen terug tot 12-9 maar wisten niet door te drukken. SPES had enige minuten nodig om zichzelf weer tot de orde te roepen. De score van Jessie Janssen voelde als een bevrijding. SPES speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit, hoewel Prinses Irene de druk nog even opvoerde door nog een keer terug te komen tot 15-12. Het was echter SPES die het betere van het spel had en de kansen bleef verzilveren. Met nog 4 minuten op de klok viel de 18-12 en speelde SPES een gewonnen wedstrijd. Prinses Irene voerde de druk nog iets op maar kon niet voorkomen dat SPES de wedstrijd met 19-14 wist te winnen.
 
De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters, Veerle Berns en Michelle Smulders ieder 4x, Merel Arts 3x, Jessie Janssen, Femke Wijnhoven, Nina Peters en Aniek Gubbels ieder 1x.
Voor Prinses Irene scoorden: Laura  van de Ven 4x, Maddy van Dijk 3x, Gaby van Santvoort, Lotte Wilbers en Evy van de Akker ieder 2x, Annelies Thijssen 1x.
 
SPES 2 – DAW 2: 13-13. SPES wist de voorsprong niet vast te houden die het de hele wedstrijd had gehad.
 
Het programma van volgende week, zondag 2 december:
10.00 uur: Be Quick 4 -  SPES 4
13.00 uur: Quick Up 1 - SPES 3
13.30 uur: Swift 2 - SPES 2
15.00 uur: Swift 1 - SPES 1