SPES wint laatste buitenwedstrijd

Home > Nieuws > SPES wint laatste buitenwedstrijd

SPES wint laatste buitenwedstrijd

Datum: 22-10-2018
De laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie betekende voor SPES een uitwedstrijd in Ommel, tegen ODC. De promovendus staat met 4 punten, op 1 punt achterstand van SPES en is een sterke tegenstander gebleken. ODC scoorde de 1-0 waarna SPES via Dyan Peters van ver meteen tegen scoorde. ODC stekende voor 2-1 vanuit een strafworp, en ditmaal was het Michelle Smulders die voor de gelijkmaker tekende. Opnieuw kwam SPES achter, en opnieuw door een strafworp en een vrije worp. SPES trok de stand gelijk. Michelle Smulders en Jara Wieland waren trefzeker. SPES bleef echter steeds de achtervolging in moeten. In de laatste fase voor rust trok ODC het initiatief naar zich toe en kwam op 7-5 voor. Het was Dyan Peters die in de laatste minuut voor rust tweemaal wist te scoren en de stand terug bracht naar een gelijke stand, 7-7.

De tweede helft was SPES de betere partij. Na de 7-8 van Femke Wijnhoven kon ODC nog eenmaal op voorsprong komen door twee keer te scoren maar daarna scoorde de ploeg uit Milsbeek vijf keer achter elkaar. Dyan Peters, Femke Wijnhoven, Jara Wieland, Jessie Janssen en de net in het veld gekomen Isa van Bergen trokken de wedstrijd naar SPES toe. Aan het einde van de wedstrijd wist ODC nog 2 aansluittreffers te maken, maar dichter bij konden zij niet meer komen. Daarvoor was de wedstrijd te kort. Een goede overwinning, tegen een niet te onderschatte en een gedreven tegenstander.

Doelpunten: Dyan Peters 4x Jara Wieland 3x Michelle Smulders, Femke Wijnhoven 2x, Jessie Janssen en Isa van Bergen 1x

Vertrouwd, bij Henny en Toon in Groesbeek, zal de selectie zich voorbereiden op de zaalcompetitie. De schotklok staat er weer klaar voor en de dames hebben er zin in. Na een aantal oefenwedstrijden en het CNC top toernooi op 10 november, zal SPES op 18 november aantreden voor de eerste zaalwedstrijd.

SPES 2 speelde zondag 8-8 tegen een fysieke tegenstander DAW 2. Het had een overwinning moeten zijn, maar voor het jonge SPES 2, dat enorme stappen maakt, was een punt voor nu het hoogst haalbare. Zij staan nu in de middenmoot van het klassement en staan met 5 punten ruim boven de degradatiezone van de RES-topklasse, daar waar de laatste jaren altijd gevochten moest worden om in deze klasse te blijven. Een knappe prestatie

Doelpunten: Marissa van Duijnhoven 4x, Nina Peters 2x, Isa van Bergen 2x