SPES niet sterk genoeg

Home > Nieuws > SPES niet sterk genoeg

SPES niet sterk genoeg

Datum: 15-10-2018

SPES trof De Korfrakkers uit Erp in de veldcompetitie Dames Topklasse in de strijd om de eerste plaats op de ranglijst. SPES gebruikt de veldcompetitie om tot de sterkste samenstelling te komen in de komende zaalcompetitie. Door de herfstvakantie had coach Marijke de Veer niet de beschikking over alle speelsters. Op deze warme zomernamiddag was het zeer winderig, wat zeker zijn invloed had op het spel. De Korfrakkers openden de wedstrijd maar SPES bleef in het spoor met het zeer jonge team. Tot de 15e minuut wist SPES ieder doelpunt te pareren met een tegenscore. Beide teams waren in die fase zeer aan elkaar gewaagd. De ervaring van De Korfrakkers begon daarna de doorslag te geven. De Korfrakkers gaf steeds minder ruimte weg en SPES had moeite om tot scoren te komen. Uiteindelijk wist De Korfrakkers door het goed afronden van een vrije worp en een strafworp uit te lopen naar 4-7.

In de 2e helft trokken De Korfrakkers het initiatief nog meer naar zich toe door nog meer druk te geven. SPES had daar geen antwoord op. Het aanvalsspel van de Milsbeeksen was voorspelbaar en er was te weinig beweging. De druk op de verdediging werd daardoor te groot. De Korfrakkers liep steeds verder uit. De kansen die SPES kreeg, werden niet benut. Het geloof in een goed resultaat was toen verdwenen. De Korfrakkers bracht good old Monique van de Ven (die vorig jaar afscheid had genomen) in het team. Ook SPES bracht meer ervaring in het veld, maar het spelbeeld veranderde nauwelijks. De Korfrakkers zaten de dames van SPES constant op de huid, waardoor er nauwelijks vrije kansen kwamen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 5-12.Omdat Swift verrassend veloren heeft van Prinses Irene, staat SPES nog 2e, op 1 punt gevolgd door ODC (tegenstander van volgende week) en Prinses Irene.

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters2x, Jara Wieland, Femke Wijnoven en Nina Peters ieder 1x. Voor De Korfrakkers scoorden: Jet van Gerwen 4x, Lucie v.d. Akker, Manon van Geelkerken, Ingrid Claasse en Chantal v.d. Akker ieder 2x.  

SPES2 – De Korfrakkers2: 5-11. SPES was in de 2e helft niet opgewassen tegen het zeer ervaren team van De Korfrakkers. Met rust stond het nog 3-3.

Het programma van volgende week, zonder 21 oktober:
10.00 uur: De Horst3 – SPES4
11.00 uur: De Korfrakkers4 – SPES3
10.30 uur: DAW Schaijk2 – SPES2
15.00 uur: ODC1 - SPES1 (te Ommel)