SPES wint eerste wedstrijd

Home > Nieuws > SPES wint eerste wedstrijd

SPES wint eerste wedstrijd

Datum: 25-09-2018
In een vernieuwde opzet van de competitie Topklasse, begon SPES vandaag aan haar eerste wedstrijd op het veld. Voor aanvang van de wedstrijd werd het al lang gewenste elektronisch scorebord gestart, dankzij de sponsoren Topic Magazine en de BESgroep Accountant en belastingadviseurs. De competitie bestaat nu uit 2 poules van 6 teams. Aan het einde van de competitie gaan de beide nummers 1 en 2 strijden om het kampioenschap. De opzet is gewijzigd om het aantal wedstijden in de top iets te verkleinen.

SPES speelde thuis tegen de promovendus Heumen in bijzonder natte en koude omstandigheden. SPES startte met 2 junioren in de basis, zonder de naar het gemengd overgestapte Yara Koster, begon SPES overtuigend aan de wedstrijd en was de eerste helft de bovenliggende partij. Heumen wist de aansluiting wel te behouden door het goede schot dat in dit team aanwezig is. SPES had echter het betere van het spel en bepaalde het tempo van de wedstrijd. Het combineerde er lustig op los en ging uiteindelijk rusten met een voorsprong van 8-4.
 
Na rust kreeg het slechte weer steeds meer invloed op het spel. SPES wist nog wel de voorsprong te vergroten, maar kon de korf daarna niet meer vinden. Het veldspel was nog best verzorgt maar de afronding liet te wensen over. Heumen bleef vertrouwen op hun schot en wist de voorsprong terug te brengen tot 2 doelpunten. De technische staf van Milsbeek wisselde diverse malen om weer tot scoren te kunnen komen, maar dat lukte uiteindelijk niet. SPES won verdiend met 9-7 waarbij het slechte weer de nodige invloed heeft gehad op de totaalscore.
 
De doelpunten van SPES werden gescoord door: Dyan Peters 3x, Michelle Smulders, Isa van Bergen en Veerle Berns ieder 2x. 
 
SPES 2 won knap met 12-9 van Oranje Wit 2
 
Donderdag speelt SPES in de beker tegen SVOC 1 een uitwedstrijd om 20.00 uur.
 
Volgende wedstrijden in het kader van de competitie zijn zondag 30 september uit tegen Swift.
13.15 uur: Swift 2 - SPES 2
15.00 uur: Swift 1 - SPES 1