SPES verliest finale

Home > Nieuws > SPES verliest finale

SPES verliest finale

Datum: 19-06-2018
SPES verliest tegen een beter Be Quick
 
SPES trad aan in de veldfinale tegen Be Quick. Na één jaar een treetje lager geacteerd te hebben, stonden de Milsbeekse dames constant in de bovenste regionen in een knotsgekke competitie, die tot aan het einde 6 mogelijke finalisten kende. SPES en Be Quick wonnen beide overtuigend hun kruisfinale, maar afgelopen seizoen is Be Quick in onderlinge duels duidelijk sterker gebleken.

De goed bezochte finalewedstrijd kwam maar moeizaam op gang ondanks een zeer vroege strafworp voor Be Quick. SPES had de nodige kansen maar wist die nauwelijks te verzilveren. Be Quick nam steeds meer het initiatief en SPES kon slechts reageren. Het vocht voor wat het waard was, maar kon niet voorkomen dat Be Quick uitliep na een 7-3 voorsprong met nog een klein kwartier te spelen in de eerste helft. De inzet werd beloond, want SPES kwam terug tot 2 doelpunten, daarmee alle opties open houdend voor een positief resultaat. Ruststand 7-5.

Na rust wist Be Quick wederom binnen een minuut te scoren door een fraai afstandsschot van uitblinkster Marlie Korsten. SPES gaf niet op en na een klein kwartier wist het Be Quick tot 1 doelpunt te naderen, 10-9. Be Quick verhoogde het tempo en wist ver uit te lopen tot 16-9, omdat het bij SPES aanvallend niet wilde vlotten vanwege moeizaam veldspel. Met nog een kleine 5 minuten te spelen, na een periode van bijna 20 minuten waarin SPES niet tot scoren kwam, werd nog een ultieme poging ondernomen door alles op de aanval te zetten. Plots werd de korf weer gevonden en werd er in de laatste 4 minuten nog 5 keer gescoord, waardoor de eindstand 16-14 werd, met Be Quick als terechte Nederlands kampioen dames Topklasse.
 
Voor SPES scoorden: Yara Koster 7x, Dyan Peters 4x, Jessie Janssen, Aniek Gubbels en Isa van Bergen ieder 1x.
Voor Be Quick scoorden: Marlie Korsten 7x, Nina van Baast en Lisa Coppens ieder 3x, Kris Hanegraaf, Jody Roovers en Yvonne Ruijs ieder 1x.