Ondanks verlies toch in kruisfinale!

Home > Nieuws > Ondanks verlies toch in kruisfinale!

Ondanks verlies toch in kruisfinale!

Datum: 04-06-2018
SPES ondanks verlies toch in kruisfinale
Afgelopen zondag speelde SPES in de SPES Arena hun laatste reguliere competitiewedstrijd. Er moest minimaal gelijk gespeeld worden tegen DDW, om uitzicht te houden op de kruisfinales. Bij verlies was de equipe van trainsters Marijke de Veer en Caroline Lamers afhankelijk van het resultaat van de concurrentie. Tegenstander DDW moest winnen om uitzicht op de kruisfinales te houden

SPES startte voortvarend en stond al snel op voorsprong van 3 punten. DDW herpakte zich en wist het spelbeeld enigszins te kantelen. Echter SPES bleef strijdbaar en gaf DDW weinig ruimte. Kansen waren er over en weer maar de scherpte ontbrak bij beide. Veel onnodig balverlies en vaak te gehaaste aanvallen maakte het spel er niet mooier op. Met een 5-3 brak de rust aan.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Aardig wat kansen over en weer maar ook veel onnodig balverlies bij beide teams. Toch werd het een spannende wedstrijd, wie zou de draad gaan oppakken en de kansen benutten? Even leek het erop dat het SPES zou zijn, een 5-7 achterstand werd teruggebracht tot 7-7. Maar uiteindelijk trok DDW aan het langste eind en won de wedstrijd met 8-9.

Door een beter onderling resultaat speelt SPES zondag 10 juni de kruisfinale tegen SWIFT in Velden, om 15.00 uur. Bij winst zal de finale op zondag 17 juni in Roermond gespeeld worden.

Voor SPES scoorden: Aniek Gubbels, 2x, Isa van Bergen 2x, Yara Koster, Dyan Peters, Michelle Smulders en Jessie Janssen allen 1x

SPES 2, al kampioen in hun klasse, gaf het kampioenschap extra glans door de laatste wedstrijd met 15-12 te winnen!