SPES neemt revanche op Rosolo

Home > Nieuws > SPES neemt revanche op Rosolo

SPES neemt revanche op Rosolo

Datum: 28-05-2018
Voor de voorlaatste ronde in de ongelooflijk spannende veldcompetitie dameskorfbal, speelde SPES uit tegen Rosolo uit Reusel, een revanchewedstrijd na de verloren bekerfinale.
Rosolo dat op de awardavond vrijdag j.l. tot team van het jaar werd gekroond en coach Wil van de Kruijzen tot coach van het jaar uitgeroepen zag worden, begon goed aan de wedstrijd met snel en gedreven spel en volop inzet. SPES startte dit keer in de vertrouwde vakken en wist spoedig aan te haken in het tempo en de gedrevenheid van Rosolo, in overigens zeer broeiend weer. Het was Rosolo dat het initiatief nam en na 10 minuten met 3-1 voor kwam. SPES bleef vertrouwen houden en ging steeds meer energie in de wedstrijd brengen. Halverwege de eerste helft nam SPES het initiatief over door kansen te  verzilveren. Rosolo deed er alles aan om aansluiting te behouden, maar het was SPES dat beter was in de afronding, waardoor er met 5-9 gerust werd.

Na rust werkten beide teams hard, maar liep het afronden moeilijk. Pas na 7 minuten werd het eerste doelpunt gescoord door SPES. Rosolo knokte voor wat het waard was en kwam na 20 minuten op 2 doelpunten, door 9-11 te scoren. Uitblinkster Dyan Peters maakte direct duidelijk dat de winst mee naar Milsbeek zou gaan en scoorde direct van afstand. Rosolo slaagde er vervolgens niet in om de SPES dames echt onder druk te zetten. Dat er in de laatste minuut nog een tegentreffer viel, bracht de winst niet meer in gevaar. Eindstand 10-12.

SPES staat nu gedeeld eerste met Be Quick op 18 punten. Swift (17 punten) verloor van de Korfrakkers die nu 16 punten hebben, evenals DDW. Rosolo is door het verlies afgehaakt om de strijd in het kampioenschap. Volgende week wordt de eindstand pas opgemaakt: Swift speelt tegen Be Quick en SPES tegen DDW. Het blijft dus zeer spannend wie de kruisfinales gaan spelen.

Voor SPES scoorden: Dyan Petere 6x, Michelle Smulders 3x en Jara Wieland, Yara Koster en Marissa van Duinhoven ieder 1x.
 
Bladella 2 - SPES 2: 5-8. SPES2, al kampioen, deed wat het moest doen en won de wedstrijd zonder goed spel.
 
Zondag 3 juni speelt SPES thuis in de laatste ronde van de veldcompetitie. We rekenen op grote belangstelling om het kampioenschap van SPES 2 te vieren en om SPES 1 te steunen in hun strijd om de kruisfinales:
13.00 uur: SPES 2 – Swift 3
15.00 uur: SPES 1 – DDW 1