SPES verliest bekerfinale

Home > Nieuws > SPES verliest bekerfinale

SPES verliest bekerfinale

Datum: 21-05-2018
SPES speelde donderdagavond 17 mei op neutraal terrein bij KVS in Schijndel de bekerfinale tegen Rosolo.

Het strijdplan van SPES om met een extra aanvalster de voorsprong af te dwingen, kon direct de prullenbak in, want het was Rosolo dat het initiatief naar zich toe trok door 2 x te scoren. Het liep niet echt lekker bij de Milsbeekse dames, die op basis van lengte een makkie zouden moeten hebben met de rebound. Rosolo was echter gretiger. De ploeg is snel, wendbaar, atletisch en strijdvaardig. SPES wist na 20 minuten nog wel de 2-2 te scoren, maar Rosolo behield het initiatief. Bovendien hadden de Reuselse dames minder kansen nodig om tot scoren te komen. SPES kon niet anders als in het spoor blijven van Rosolo, waardoor er gerust werd met 4-6.

Ook na rust wilde het scoren niet vlotten. Pas na 7 minuten wist Rosolo het eerste doelpunt van de 2e helft te scoren. SPES maakte de gecreëerde kansen niet af en wist nauwelijks velddoelpunten te maken. Rosolo bleef echter sleuren. Toen SPES in een alles of niets poging om de bal te veroveren Rosolo de laatste 5 minuten ruimte gaf om te schieten, maakte de Reuselse dames daar gretig gebruik van, waardoor de achterstand behoorlijk op liep. Eindstand 8-14, met Rosolo als terechte bekerwinnar.

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Yara Koster 3x, Dyan Peters en Michelle Smulders 2x en Femke Wijnhoven 1x.
Voor Rosolo scoorden: Maud Wenting 5x, Eline Teurlings en Danielle Roijmans 2x, Neele Roijakkers, Brit Lavrijsen, Maud Jansen, Marin Antonis en Anke Jansen ieder 1x.  
 
Volgende wedstrijden in het kader van de competitie zijn zondag 27 mei 2018:
11.00 uur: Bladella 2 - SPES 2
15.00 uur: Rosolo 1 - SPES 1