SPES boekt zakelijke overwinning

Home > Nieuws > SPES boekt zakelijke overwinning

SPES boekt zakelijke overwinning

Datum: 14-05-2018
SPES ging afgelopen zondag op bezoek bij De Peelkorf IJsselsteijn met maar één doel, namelijk winnen om aansluiting te behouden bij de top 4 in de competitie. Voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat De Korfrakkers even een stapje terug doen in deze strijd, doordat de Erpse dames zaterdagavond reeds verloren tegen directe concurrent Be Quick met 5-8. Voor aanvang van deze ronde stond de top 5 op slechts 1 punt van elkaar.

SPES begon goed aan het duel waarin het constant bleef regenen. Pas na een kwartier spelen wist De Peelkorf iets terug te doen tegen de 5 doelpunten van SPES. Gevarieerd spel in een hoog tempo met een superieure aanvallende en verdedigende rebound, zorgde ervoor dat De Peelkorf kansloos gelaten werd. SPES bleef gemakkelijk scoren en De Peelkorf pakte hier en daar een doelpunt mee, waardoor het 4-11 was met de rust.

De 2e helft kwam maar moeizaam op gang. Er werd gespeeld met de geel/blauwe bal, waarvan bekend is dat die bij regen zwaarder en gladder gaat worden. De regen bleef ondertussen gestaag vallen. Hoe dan ook miste SPES de scherpte en De Peelkorf kon daar al niet veel tegenover zetten. Beide teams creëerden nog wel kansen, maar kwamen nauwelijks tot scoren. SPES verloor ook de suprematie in de rebound, waardoor het aanvalsritme er niet beter op werd. Uiteindelijk vielen er slechts 4 doelpunten in de 2e helft die keurig over beide teams werden verdeeld. Eindstand 6-13. Belangrijke winst omdat Swift won van DDW. Hierdoor staat SPES nu gelijk 2e met BE Quick op 1 punt achter Swift. De top 6 staat binnen 4 punten van elkaar, waardoor de laatste 2 rondes van de competitie zeer spannend zullen zijn. Ondertussen kunnen de dames van SPES 1 zich opmaken voor een dubbel duel tegen Rosolo: donderdag voor de finale KNKV-beker en zondag uit voor de competitie.
Voor SPES scoorden: Michelle Smulders en Dyan Peters ieder 4x, Femke Wijnhoven, Marissa van Duijnhoven, Yara Koster, Aniek Gubbels en Merel Arts ieder 1.
 
Oranje Wit 2 – SPES 2: 8-10 en KAMPIOEN!!
SPES 2 behaalde een belangrijke winst en daarmee het Kampioenschap tegen directe concurrent Oranje Wit uit Leunen. SPES begon nerveus aan de wedstrijd en stond al zeer snel achter met 1-4. Met rust was de stand al wat dragelijker met 7-5. Na rust drukte de Milsbeekse dames door, en was het binnen een kwartier 7-9. De wedstrijd werd vervolgens vakkundig op slot gedaan. Pas in de laatste minuten werd de bevrijdende 7-10 gescoord. Dat Oranje Wit nog een keer tegen wist te scoren kon de pret niet drukken. Na 1 jaar afwezigheid zijn de Milsbeekse dames van SPES 2 volgend jaar weer terug te vinden in de reserve Topklasse.
 
Op zaterdag wist ook de A1, ondanks afwezigheid van enkele belangrijke speelsters, het kampioenschap binnen te halen door te winnen van Bladella.
 
Donderdag 17 mei speelt SPES 1 de bekerfinale tegen Rosolo op Zuideinderpark te Schijndel om 20.00 uur.
 
Volgende week speelt SPES uit.
11.00 uur: Bladella 2 – SPES 2
15.00 uur: Rosolo 1 - SPES 1