SPES wint van koploper

Home > Nieuws > SPES wint van koploper

SPES wint van koploper

Datum: 23-04-2018
SPES1 in zeer goede doen in de eerste wedstrijd van tweeluik tegen Swift
 
SPES kreeg Swift Velden op bezoek voor de eerste van 2 thuiswedstrijden deze week tegen dezelfde tegenstander. De eerste wedstrijd betrof de veldcompetitie. In deze competitie is de top 6 compleet aan elkaar gewaagd. SPES was voor de winterstop de nummer 1, met 5 teams op het vinkentouw. Na de eerste winst vorige week na de zaalcompetitie, stond SPES 3e op 4 punten achter Swift.

In deze enige Limburgse derby, begon SPES sterk en overtuigend aan de wedstrijd in zeer warme omstandigheden. SPES was scherp, goed in de combinatie en sterk in de afronding. Na ruim 10 minuten stond er al 6-1 op de borden. De gehele eerste helft was een aaneenrijging van mooie combinaties, sterk verdedigen en doelgericht afronden. Dyan Peters stal de show door een schot van haar tegenstander te blokken, vanuit verloren positie (van achter haar tegenstander) en de scheidsrechter liet doorspelen. Momenten die in het dameskorfbal vaak niet op waarde worden geschat, maar in het gemengd tot een staande ovatie zou hebben geleid. Ondanks de hoge temperaturen, bleef SPES in een moordend tempo spelen en Swift kon niet anders dan aanhaken. De speelsters gingen rusten met 15-7.

De 2e helft begon weer in dit hoge tempo. Swift miste in de eerste minuut een strafworp, waarna SPES de voorsprong wist te vergroten. De wedstrijd zakte wat in. SPES zette niet al te veel aan, maar nadat er 17-8 op de borden stond, gooide Swift de handdoek in de ring, door 3 belangrijke speelsters te wisselen, met het oog op de halve finale beker van donderdag a.s. Het coachende duo van SPES (Marijke de Veer en Caroline Lamers) gaf vervolgens vrijwel de gehele bank, voornamelijk bestaande uit junioren, speeltijd. Met name Isa van Bergen maakte indruk door 2 afstandsschoten te scoren. Swift had de strijd opgegeven, maar wist nog 2 keer te scoren. SPES bleef geconcentreerd en bleef zoeken naar kansen. Uiteindelijk floot de prima leidende scheidsrechter af bij 23-12.

De doelpunten van SPES werden gescoord door: Yara Koster 7x, Femke Wijnhoven 4x, Dyan Peters, Marissa van Duijnhoven en Michelle Smulders 3x, Isa van Bergen 2x en Merel Arts 1x.
Voor Swift scoorden: Sharon Janssen 3x, Anouk Bergmans, Natasja Geurts, Esther Theelen en Lotte Koper 2x en Ellen Heijen 1x.
 
SPES 2 – Dakos 2: 13-10. SPES speelde een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent om het kampioenschap. Het ging niet eenvoudig, maar door puntverlies van Oranje Wit, staat SPES 2 na deze wedstrijd 6 punten los van 3 tegenstanders op de 2e plaats. Met nog 3 wedstrijden te gaan is 1 punt voldoende om het kampioenschap te behalen en promotie af te dwingen.
 
Donderdag speelt SPES de halve finale beker thuis, wederom tegen Swift om 20.00 uur.
 
Volgende wedstrijden in het kader van de competitie zijn zondag 13 mei.
11.00 uur: Oranje Wit 2 - SPES 2
13.30 uur: De Peelkorf 1 - SPES 1