Spes 1 komt net tekort

Home > Nieuws > Spes 1 komt net tekort

Spes 1 komt net tekort

Datum: 04-12-2017
Voor SPES stond de wedstrijd tegen de nummer 1 in de competitie, Rosolo1 op het programma. Zonder de geblesseerde Yara Koster en met Merel Artis voor het eerst in de basis, begon SPES goed aan de wedstrijd en wist het de snelle ploeg goed onder controle te houden. Het was een gelijk opgaande eerste helft, waar Rosolo een aantal malen de pech had dat mooie schoten uit de korf rolden. SPES bleef geconcentreerd en met overtuiging aanvallen en wist in de eindfase van de 1ste helft wat afstand te nemen van Rosolo. Ruststand 7-5.

Na rust nam Rosolo langzaam het initiatief over en wist in korte tijd langszij te komen. Beide teams hielden elkaar verdedigend goed onder controle, maar het was Rosolo die de meeste kansen wist te creëren, zonder te scoren. Na 10 doelpuntloze minuten begon Rosolo te scoren. SPES wisselde aanvallend, debuut van Aniek Gubbels, die direct wist te scoren, maar kon niet voorkomen dat Rosolo met nog 10 minuten op de klok 3 doelpunten voorsprong had genomen, 10-13. SPES liet de kop niet hangen en pakte de draad weer op, met name door zelf rustiger te blijven in de aanval. SPES wist de aansluiting weer te vinden door de topscoorders van vandaag, Jessie Janssen en Michelle Smulders, 14-15, met nog 4 minuten te spoelen. Rosolo had het vizier echter op scherp en wist met 2 schoten van grote afstand de voorsprong weer uit te bouwen. In de allerlaatst secondes wist Merel Arts haar goede optreden te onderstrepen door te scoren. Eindstand 15-17.

Buiten vorige week, waar SPES een off-day beleefde, kan dit team elke wedstrijd winnen. Omdat ook Swift verloor, staat SPES toch 5e. De doelpunten werden gescoord door: Michelle Smulders en Jessie Janssen ieder 5x, Jara Wieland 2x, Femke Wijnhoven, Aniek Gubbels en Merel Arts 1x.
 
SPES 2 – Rosolo 2: 5-15.
Volgende week speelt SPES wederom thuis tegen de Korfrakkers.
 
13.25 uur: SPES 2 – De Korfrakkers2
14.45 uur: SPES 1 – De Korfrakkers1